Alowies van Aalst

Oprichter en eigenaar organisatie ‘Uit de Verf’.

WAT DOET UIT DE VERF?

Mijn naam is Alowies van Aalst en heb jarenlange ervaring in de zorg, hulpverlening en sportwereld. Tien jaar geleden ben ik mijn bedrijf ‘Uit de Verf’ gestart. Mijn wens om mensen ‘uit de verf’ te laten komen is groot. Mensen zitten vaak vast in allerlei denkpatronen die hen belemmeren om zich werkelijk vrij te voelen.

Wij maken mensen bewust van wat er in hen leeft en hoe ze omgaan met hun omgeving. De doelgroepen waarmee wij werken zijn divers. We begeleiden kinderen, jongeren en ouders met uiteenlopende hulpvragen. Hierin hebben we een duidelijke tweedeling gemaakt:

  • We begeleiden kinderen, jongeren en volwassenen die ondersteuning en advies zoeken bij zorgvragen op emotioneel, psychisch of sociaal gebied.
  • We begeleiden sporters op het mentale vlak. Een sporter kan pas topprestaties leveren als hij of zij fysiek en mentaal in balans is.

De naam ‘Uit de Verf’ heeft ook nog een andere betekenis. Naast dit bedrijf ben ik ook actief als kunstenaar. Kunst is een persoonlijke uiting van mijn emoties. Het lijkt misschien een vreemde combinatie: kunstenaar, coach en pedagoog in de sportwereld en zorg. Maar door het combineren van al deze aspecten in mijzelf ben ik als mens volledig in balans gekomen. Ik heb mezelf voor 100% geaccepteerd in wie ik ben en mag zijn. Om op dit punt te komen heb ik vele emotionele processen doorlopen. Het was het meer dan waard.

 

MISSIE

‘Uit de Verf’ geeft inzicht in gedrag en begeleidt mensen op sociaal emotioneel niveau. ‘Uit de Verf’ wil kinderen en volwassenen inspireren om hun levensdoel te ontdekken en daar op een persoonlijke manier vorm en inhoud aan te geven.

 

VISIE

Ieder kind, iedere jongere en iedere volwassene is uniek/bijzonder en beschikt over unieke talenten, maar heeft niet altijd de gave of de mogelijkheden deze talenten optimaal te ontwikkelen en om te zetten in een persoonlijke levensinvulling. Het is voor kinderen soms moeilijk uitdrukking te geven aan hun gevoelsleven omdat hun woordenschat nog gering is. Hoe leg je uit hoe een emotie voelt en hoe kun je omgaan met emoties? Voor jongeren verandert er veel tijdens het volwassen worden, zowel fysiek, sociaal als emotioneel. Er moeten verschillende keuzes gemaakt worden en vaak vragen ze zich af “Wie ben ik?”.
Ook volwassenen lopen soms vast in hun werk of privé, in het uiten en omgaan met gevoelens en emoties. Hierdoor kan men zich onzeker, druk of angstig voelen wat weer aanleiding kan geven tot afwijkend gedrag.
‘Uit de Verf’ gelooft in de kracht van ieder individu en wil begeleiding bieden in het opnieuw ervaren van deze kracht. Vanuit deze basis leer je zelf de regisseur van het eigen leven te zijn, in jezelf te geloven en op jezelf te vertrouwen. Hierdoor kan het beste in eenieder naar boven komen, zowel op sociaal, mentaal, emotioneel als fysiek gebied.